TM+TB1200 uitvoering geleverd

Onlangs hebben we bij een klant in het meest zuidelijke deel van Zeeland een zaag/kloofinstallatie mogen leveren en plaatsen.

Het betreft hier een Pezzolato TM+TB1200 uitvoering. De grootste machine uit de serie onze Italiaanse partner.

Deze indrukwekkende Pezzolato machine kan maar liefst stammen t/m 120cm verwerken tot gekloofd haardhout. Deze Pezzolato machine heeft een indrukwekkende output tot 30m3 per uur los gestort. Een en ander is gerealiseerd tot volle tevredenheid van de klant die er al meerdere productieve uren mee heeft kunnen draaien.

Deze machine kan maar liefst stammen t/m 120cm verwerken tot gekloofd haardhout. Op de invoerband worden de stammen klaargelegd en volautomatisch worden deze volgens een vooraf ingestelde lengte op maat gezaagd in de TM1200 zaagunit. Hier zit een zaagblad van 160 cm gemonteerd die hier zorg voor draagt. Bij de zaag is een externe afzuigunit geplaatst die het zaagsel afzuigt en opvangt in daarvoor bestemde zakken.

De afgezaagde schijven met een lengte tussen de 25cm -50cm vallen vervolgens gekanteld op de invoerband van de TB1200 kloofunit. Deze invoerband transporteert de schijven richting de Splitter. Hier worden de schijven gekloofd door een verticaal mes met maximale druk van 50 ton. De afmetingen van het kloofhout kunnen elektronisch ingesteld worden vanaf een minimale maat van 7cm x 7cm t/m maximaal 15cm x 15cm mm. Om ook aanmaakhout te kunnen produceren is er ook een mes verkrijgbaar die 2cm x 2cm kan splitten.

Aan de achterzijde van de splitter valt het gekloofde haardhout op een afvoerband die het naar een zeeftrommel transporteert. Hier wordt het aandeel kleine fractie er uit gezeefd waarna het via een 2e afvoerband in grote houtenkisten terechtkomt waarin het hout natuurlijk kan drogen.

Deze machine kan enorme volumes haarhout produceren in korte tijd en wel op een zeer arbeidsvriendelijke manier.

Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een operator die in alle facetten van het proces kan ingrijpen via een bedieningsplatform.

De klant heeft voor deze machine een nieuwe loods gebouwd zodat er onder alle omstandigheden doorgewerkt kan worden. Dit alles was tot in de puntjes voorbereid waardoor de installatie vlekkeloos verliep en slechts in 3 dagen was gerealiseerd. De machine is ondertussen volop in bedrijf bij een super enthousiaste klant.

Hencon Leveranciers