Koffie met Hinko

Koffie met Hinko

In ‘Koffie met…’ spreken we iedere keer een andere Hencon-collega over zijn werk, de uitdagingen en natuurlijk de koffie. Deze keer is het de beurt aan Hinko te Hennepe (50), nu drie jaar werkzaam bij Hencon Forestry als monteur. ‘Gewoon monteur’ zoals hij zelf zegt, maar in de praktijk kan en doet hij van alles.

Wat doe je precies bij Hencon?

“Ik ben drie jaar geleden hier begonnen als monteur. Het afgelopen jaar tot eind mei ben ik vooral in Brandscheid geweest, om de nieuwe locatie op te zetten. Dat vond ik heel erg leuk. Momenteel ben ik juist weer meer hier in de werkplaats en bij klanten voor onderhoud of het oplossen van storingen. Vaak is het zo dat als je al aan een machine hebt gewerkt, je ook storingen en onderhoud aan die machine doet.”

Wat trok jou aan bij Hencon en in deze functie?

“Hiervoor werkte in de transportsector en heb ik ook een werkplaats aangestuurd, maar dat wilde ik niet meer. Ik wilde graag flexibel mijn uren kunnen maken en dat kan hier. Natuurlijk ben ik ook wel eens ’s avonds bezig, maar je staat er hier niet alleen voor en lost het samen op. En als het moet, kun je dingen overdragen. Ik heb behalve bij Hencon ook op andere plekken gesolliciteerd en op vrijwillige basis een paar dagen meegelopen. Hier heb ik dat ook gedaan. En toen dacht ik: waar heb ik het beste gevoel bij? Dat was bij Hencon Forestry. Zowel de sfeer als de werkzaamheden spraken me aan. Ik vind het trouwens heel lastig om tijdens een sollicitatie in een uur te bepalen of iets bij me past of niet, en andersom is het voor een bedrijf ook lastig om iemand in een uur te beoordelen. Meelopen is dan een hele goede optie, dat is meteen een tip!”

Wat was jouw eerste indruk van het bedrijf? En hoe is die nu?

“Mijn eerste indruk klopte wel goed. En schijnbaar vonden ze mij ook aardig!”

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk bij Hencon?

“De variatie. De ene dag ben je onderweg en de andere dag ben je hier. En dan het laatste half jaar in Brandscheid, dat was weer heel wat anders. Daar sleutelde ik niet aan machines maar was ik bouwvakker, elektricien, zette ik bureaus in elkaar en plaatste ik scheidingswanden. En ik geef dan zelf ook ideeën af: ik zou het zus of zo doen. Je hebt hier wel collega’s waarmee je kunt sparren. Als ik zeg: waarom doen we het niet anders, dan wordt daar over nagedacht en eventueel veranderd.”

Waarom noem je jezelf ‘gewoon monteur’?

“Daarmee bedoel ik dat ik niet meer ben dan een ander en ook nog wel dingen moet leren. Er zijn collega’s die de machines echt van binnen en buiten kennen, dat heb ik nog niet. Zij kunnen elke storing oplossen, ik groei daar langzaam in. Onlangs heb ik nog een hydrauliekcursus gevolgd bij het ‘grote’ Hencon en we krijgen regelmatig cursussen van John Deere. En sommige dingen liggen je sowieso beter dan andere.”

En tot slot natuurlijk: hoe is de koffie?

“De koffie is hier lekker en het bier ook. Vrijdagmiddag drinken we er één of twee en dan naar huis.”

Hencon Leveranciers