Koffie met Christian

De afgelopen tijd hebben we bij Hencon Forestry weer een aantal mooie John Deere bosbouwmachines mogen afleveren in Nederland en Duitsland.

In ‘Koffie met…’ spreken we iedere keer een andere Hencon-collega over zijn werk, de uitdagingen en natuurlijk de koffie. Deze keer is Christan Klüppel aan de beurt.

Wat doe je precies bij Hencon?

“Op dit moment ben ik verkoopleider voor Duitsland, in de toekomst word ik filiaalleider voor onze nieuwe locatie in Brandscheid. Dat filiaal is op dit moment nog niet in gebruik, dus ik ben druk met het organiseren van alles. Dat houdt bijvoorbeeld in het vinden en aannemen van medewerkers, inrichten van de werkplaats, aanschaffen van benodigd materiaal, aansluitingen regelen en overleg met de Handelskammer (de Duitse KvK, red.). Daarnaast ben ik straks ook verantwoordelijk voor de verkoop in een bepaald deel van Duitsland, namelijk de streek waar ik woon.”

Wat trok je met name aan in deze functie en aan Hencon?

“Vanaf het begin was duidelijk dat ik de nieuwe vestiging zou gaan opzetten en leiden, dat trok me erg aan. Inmiddels zijn we precies één jaar verder. Het opzetten van een nieuw filiaal is een proces dat enige tijd duurt en ik moest ook zelf eerst ingewerkt worden. Wat me daarnaast aantrok, is het werken met John Deere-bosbouwmachines. Ik kom uit het Sauerland, een bosrijk gebied en heb samen met mijn vader een bosbouwonderneming.”

Wat was je eerste indruk van Hencon en hoe is die nu?

“Ik was positief verrast door de Nederlandse mentaliteit.” Lachend: “In Sauerland kennen we de Nederlanders vooral van de wintersport en dat is niet altijd positief. Ik was echt verrast door hoe losjes en ontspannen de sfeer hier is. In Duitsland moet alles veel preciezer, hoewel dat ook voordelen heeft. Die lossere sfeer in combinatie met de twee talen die in het bedrijf worden gesproken is af en toe wel lastig, al spreken de collega’s goed Duits. Soms is het zoeken: is dit bedoeld als grap of serieus? En ja, dat gaat ook wel eens mis!”

Wat bevalt je het beste aan Hencon?

“Er wordt hier altijd naar oplossingen gezocht in plaats van naar problemen gekeken. Het is nooit: ojee, dat gaat niet. We zoeken en vinden altijd een oplossing, ook als die onconventioneel is. Dat maakt het hier heel aangenaam en positief. Soms wordt een oplossing zo snel gevonden en aangereikt dat dat bijna een uitdaging vormt voor de klant. Dan vraag ik bijvoorbeeld wanneer een machine geleverd kan worden en krijg ik als antwoord: ik heb het transport ingepland en de machine komt morgen!”

Tot slot: hoe is de koffie?

Lachend: “Koffie is echt belangrijk in Nederland, hier is het gebruikelijk dat medewerkers altijd gratis koffie kunnen pakken. In Duitsland is dat niet zo: daar moet je soms zelf je koffie meebrengen of betalen. Dus dat vind ik ook heel positief aan Hencon want ik houd van koffie!”

Christian is momenteel nog op zoek naar een servicemonteur en een hoofd klantenservice voor de nieuwe locatie in Brandscheid. Klik hier voor meer informatie.

Hencon Leveranciers