Koffie met Bas

Koffie met Bas

In ‘Koffie met…’ spreken we iedere keer een andere Hencon-collega over zijn werk, de uitdagingen en natuurlijk de koffie. Deze keer is Bas Wieberdink (44) aan de beurt. Bas werkt al bijna twintig jaar bij Hencon Forestry en voorganger Wellink. Dé persoon dus die alles kan vertellen over het reilen en zeilen bij het bedrijf.

Wat doe je precies bij Hencon?

“Samen met een collega doe ik de onderdelenverkoop en alles wat daar bij komt kijken. In 2005 ben ik begonnen bij Wellink in Groenlo. Daar deed ik echt alles: inkoop, verkoop, magazijn, balie, het hele pakket. Dat vond ik heel interessant en leerzaam. In 2009 werden we overgenomen door Hencon en kwam ik op de verkoopkant te zitten. Het is erg druk, dus dan is het fijn om voornamelijk op één ding te focussen. Mijn collega en ik zijn nog wel betrokken bij onder andere de inkoop en voorraden.”

Wat trok jou met name aan bij Hencon en deze functie?

“Ik was niet echt bekend met bosbouwmachines, maar toen ik de vacature zag, leek het me gelijk heel interessant. En daarnaast trok het werk op zich me, de breedte van de functie. Bosbouwmachines bleken nog interessanter dan gedacht. Trekkers of auto’s zie je overal, deze machines eigenlijk nooit. Het zijn gigantisch grote machines en als je dan ziet wat voor werk ze doen… indrukwekkend.”

Wat was jouw eerste indruk van het bedrijf? En hoe is die indruk nu?

“Voor ons was de overname door Hencon een hele stap. Hencon is een internationale firma, een groot bedrijf. Daarvoor was alles heel kleinschalig. Maar gelukkig bleven we een klein, eigen team. Omdat Hencon een groot bedrijf is, merk je wel dat alles goed geregeld is. Overal is een afdeling voor en zitten mensen die je kunnen helpen.”

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk bij Hencon?

“Het contact met verschillende typen klanten vind ik leuk, maar ook met de collega’s. Iedereen kan goed met elkaar. Het zijn hier geen aparte afdelingen maar één team. Af en toe gaan er mensen weg en komen er mensen bij, maar de sfeer blijft hetzelfde. Ik denk ook wel dat dat komt doordat er bewust gekeken wordt of iemand past binnen het team. Je kunt heel veel kwaliteiten hebben, maar je moet echt passen. Zeker bij een kleiner team is dat van belang. Daardoor het klikt altijd wel met nieuwe medewerkers.”

Wat bevalt je het beste aan Hencon?

“We hebben veel verschillende soorten klanten en ook de orders zijn heel divers. Van kleine orders die de volgende morgen bij de klant moet liggen, tot grote orders met veel uitzoekwerk en overleg met de klant en alles daar tussenin. Het is mijn taak en doel om de klant te ontzorgen en ze met een goed gevoel te laten ophangen. Daarnaast is het fijn dat je hier veel vrijheid en vertrouwen krijgt om je eigen ideeën uit te voeren. Er zijn geen strakke protocollen, je bent niet alleen uitvoerend maar hebt je eigen inbreng.”

Wel eens iets geks meegemaakt hier?

“Tijdens een bezoek aan klanten in het bos heb ik wel een bijna vast gezeten samen met een leverancier. We zijn toen namelijk vanaf de verkeerde kant het bos in gereden, kwamen na een kilometer bijna vast te zitten en moesten uiteindelijk achteruit via het fietspad weer het bos uitrijden. En de droge mannenhumor hierbinnen is ook altijd wel hilarisch!”

Tot slot: hoe is de koffie?

“Ik drink de koffie met suiker. Normaal gesproken altijd in de kantine, hoewel ik ook wel eens op mijn plek blijf zitten omdat ik veel word gebeld. We lunchen ook samen, als het werk het toelaat.”

Hencon Leveranciers