Klant aan het woord: H & H Forst GmbH

Klant aan het woord: H & H Forst GmbH

“Hencon Forestry had echt vertrouwen in ons. Daar zijn we heel dankbaar voor.” Aan het woord is André Hurtgen, een van de twee eigenaren van H & H Forst GmbH. We praten met hem over zijn bedrijf en de samenwerking met Hencon Forestry.

Allereerst: kun je iets vertellen over jullie bedrijf?

“Dat is een korte geschiedenis, want we zijn precies één jaar begonnen. Mijn compagnon Maximilian Hardt en ik kennen elkaar al wel langer en zijn inmiddels goede vrienden. We hebben zeven jaar ergens anders samengewerkt. In die tijd ontstond het idee om voor onszelf te beginnen. Eind 2021 besloten we dat idee om te zetten in actie. Nadat alle bureaucratische drempels genomen waren, konden we in maart 2022 met ons eigen bedrijf starten. Na een succesvol jaar hebben we onlangs een derde persoon aangenomen.”

Op welke manier werk je samen met Hencon Forestry?

“We zijn onze onderneming gestart met een gebruikte John Deere 1210E Forwarder en een gebruikte John Deere 1270E Harvester. Binnenkort komt onze derde machine, een fonkelnieuwe John Deere 1210G Forwarder. Het eerste contact met Hencon verliep wat grillig, omdat onze contactpersoon het bedrijf ging verlaten. Maar hij kon ons nog wel de machines laten zien, zodat wij een beeld hadden. Later werden de contacten overgenomen door Dirk Jan en Renzo en dat loopt tot nu toe heel goed. Voor onze nieuwe 1210G Forwarder is Christian ons aanspreekpunt en met hem zetten we de goede samenwerking gelukkig naadloos voort.”

Hoe verliep de samenwerking verder?

“Het was voor ons in het begin lastig omdat de machine die we wilden, niet verkrijgbaar was. Hencon was gelukkig bereid ons tijdelijk een huurmachine ter beschikking te bestellen, wat echt een geluk voor ons was. Hierdoor konden we alvast beginnen met opdrachten. Na een tijdje wilden we de Forwarder ombouwen naar een klembank, dus die hebben we ook bij Hencon laten doen. Wij Duitsers (ik zeker!) zijn niet de makkelijkste klanten, omdat we een heel precieze voorstelling hebben van hoe zoiets zou moeten gebeuren. Bij mijn vorige bedrijf lieten we ook veel klembanken ombouwen, en daar waren toch elke keer dingen die niet klopten. Maar deze ombouw werd echt compleet naar mijn wens uitgevoerd, wat veel indruk op me maakte.”

Hoe is het voor jullie om zaken te doen met een Nederlands bedrijf?

“Nederlanders in het algemeen zijn naar mijn idee iets flexibeler bij het oplossen van problemen. Typisch Nederlands vind ik ook het innovatieve karakter van Hencon. Ook fijn is dat er bij Hencon altijd iemand bereikbaar is. Reparaties of vervangende onderdelen zijn altijd snel nodig en dat lukt Hencon ook altijd, ondanks wereldwijde leveringsproblemen. Bij een ander bedrijf moest ik eens twee dagen wachten voordat mijn reparatie-aanvraag überhaupt in behandeling werd genomen. Dan ga je je dus zorgen maken! Ik wil benadrukken dat we echt heel tevreden zijn over Hencon Forestry. Het is niet vanzelfsprekend om als startende onderneming meteen zo gelijkwaardig en met vertrouwen behandeld te worden. We zijn Dirk Jan, Renzo, Christian, Arjan en hun collega’s grote dank verschuldigd.”

Hencon Leveranciers